Hoe fiches verrijken in de Archiefbank

Inleiding

Wat is verrijken?

Alle fiches in de Archiefbank staan open voor verrijkingen. Maar wat verstaan we nu juist onder verrijkingen?Een verrijking is een aanvulling of een aanpassing van een fiche door een gebruiker. Stel, je hebt bijkomende informatie over een bepaalde fiche, dan kan je die toevoegen zodat de fiche rijker is aan informatie zodat gebruikers van de Archiefbank betere en rijkere informatie krijgen.

Hoe kan je een fiche verrijken?

Naar overzicht

Wanneer je informatie wil toevoegen of aanpassen aan een fiche, moet je eerst een account aanmaken. Dit account is dezelfde account die je gebruikt om fiche aan te maken. Heb je al een account? Zorg dan zeker dat je ingelogd bent.

Zoek een fiche op in de Archiefbank via eenvoudig of geavanceerd zoeken. Wanneer je bent ingelogd, zie je bovenaan de fiche drie in plaats van twee knoppen: Lezen, Geschiedenis en Bewerken. De tab Lezen toont je de fiche zoals die beschikbaar is voor iedere bezoeker en gebruiker van de Archiefbank. Geschiedenis toont de bewerkingsgeschiedenis van de fiche. Je kan hier ook verschillende versie vergelijken met elkaar. De tab Bewerken toont je de fiche met alle mogelijke velden waar je informatie kan ingeven. Hier kan je de fiche aanvullen met ontbrekende informatie of waar nodig aanpassen.

Wanneer je klaar bent met verrijken van een fiche, klik je op Aanpassing opslaan onderaan het formulier. Let wel goed op met velden die verplicht zijn! Velden die voorkomen in de minimale invoer van een fiche zijn verplicht en kan je niet open laten. Indien je één van deze velden incorrect hebt aangepast, zal je een foutmelding krijgen dat de fiche niet opgeslagen kan worden.