<p>Nodenbevraging archiefsector: laat je horen!</p>

Nodenbevraging archiefsector: laat je horen!

Archiefpunt, FARO en de VVBAD slaan de handen in elkaar om de noden in de archiefsector in kaart te brengen. Onze bevraging richt zich tot de brede archiefsector: privaatrechtelijke en publiekrechtelijke archiefbeheerders in Vlaanderen en Brussel, zowel archiefdiensten als archiefinstellingen, zowel professioneel als vrijwillig. We peilen naar de noden en behoeften met betrekking tot de omgang met archiefcollecties, het gebruik van toolboxen, de aanvraag van een kwaliteitslabel en ondersteuning in het algemeen. De (geanonimiseerde) resultaten van de bevraging worden met de sector gedeeld via o.a. een themadossier over archieven in het tijdschrift FARO in december. De nodenbevraging gebeurt via het online surveyplatform Qualtrics en loopt tot 30 april. Heel wat organisaties en individuen die als archiefbeheerder geregistreerd staan bij Archiefpunt, VVBAD of FARO ontvingen reeds een unieke link.

Nieuws in de kijker
Stel je kandidaat als expert cultureel erfgoed
Stel je kandidaat als expert cultureel erfgoed
Het Departement Cultuur, Jeugd en Media zoekt experten die zich voor vijf jaar willen engageren om de Vlaamse minister van Cultuur actief te adviseren en het cultureel-erfgoedbeleid mee vorm te geven.
Lees meer
Archieven in de kijker
Het archief van Delhaize De Leeuw
Het archief van Delhaize De Leeuw
Het ontstaan van de archiefdienst van Delhaize gaat terug tot eind 1990 en ontleent haar legitimiteit aan de pioniersrol van Delhaize in het voedseldistributienetwerk in Belgiƫ.
Lees meer
Het archief van Boelwerf
Het archief van Boelwerf
Het faillissement van de Boelwerf in Temse luidde in 1994 het einde van de Belgische scheepsbouwindustrie in. Temse onderging een economische transformatie en de werfsite een ruimtelijke.
Lees meer
Het archief van Drukkerij Adolphe Hoste
Het archief van Drukkerij Adolphe Hoste
In 2010 schonk Bernard Hebbelynck archief van de Gentse drukkerij Adolphe Hoste aan Liberas. Hij was in de jaren 1970-1980 directeur van de drukkerij.
Lees meer
De archieven van het Scheepvaartmuseum Baasrode
De archieven van het Scheepvaartmuseum Baasrode
Het Scheepvaartmuseum Baasrode houdt de herinnering levendig aan de tijd toen Baasrode een belangrijke plaats was voor de scheepsbouw, de riviervisserij, de handel en het transport van goederen.
Lees meer
Campagnes in de kijker
Kunstenaarserfgoed
Kunstenaarserfgoed
Tussen 2015 en 2017 focuste Archiefbank op de registratie van kunstarchieven en de sensibilisering van kunstenaars en musea over de erfgoedwaarde van deze archieven.
Lees meer
p/a Bagattenstraat 174
9000 Gent
Belgiƫ