Terug naar Nieuws
Naar vorige pagina

Gepubliceerd op 01.06.2023

Archiefpunt verhoogt zijn dienstverlening

New in!


Vanaf 15 juni versterkt onze nieuwe medewerster Yvon Eikenaar het Archiefpunt-team.

Yvon zal zich als consulent vooral bezighouden met communicatietaken en de helpdesk, het beantwoorden van adviesvragen, het geven van vormingen en het leggen van (nieuwe) duurzame contacten.

Na een studie Communicatie aan de Nederlandse hogeschool in Zwolle begon Yvon aan haar avontuur in Vlaanderen, waar ze Geschiedenis studeerde aan de KU Leuven. Hier specialiseerde ze zich in de religie- en cultuurgeschiedenis van de Vroegmoderne Tijd. Ze schreef haar masterthesis over de rol van feestende, rebellerende en idealistische jongeren tijdens de Antwerpse Beeldenstorm van 1566.

Na haar studie werkte ze als BIS-stagiair bij Histories vzw, waar ze werd ondergedompeld in de Vlaamse erfgoedsector. Ze droeg bijvoorbeeld bij aan het project ‘Inclusive Museums’, dat zich richtte op de voordelen van een inclusieve vrijwilligerswerking in erfgoedorganisaties. Hierna werkte ze 15 maanden als archivaris en copywriter bij KADOC, waar ze diverse archieven mocht ontsluiten.

Yvon kijkt ernaar uit om haar schouders te zetten onder Archiefpunt vzw en wij kijken uiteraard geweldig uit naar haar komst.