Terug naar Nieuws
Naar vorige pagina

Gepubliceerd op 02.05.2022

Focusdag SCALA & digitale archiveringsoplossingen

Op 26 april nam Archiefpunt deel aan de AIDA Focusdag over 'SCALA & Digitale archiveringsoplossingen voor de cultureel-erfgoedsector' in het Letterenhuis in Antwerpen.

AIDA (Automatisering Ingest Digitale Archieven) is de gedeelde agenda van negen instellingen: Vlaams Architectuurinstituut, ADVN - archief voor nationale bewegingen, Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, AMVB vzw, AVG-Carhif asbl-vzw, CAVA-Universiteitsarchief VUB, Meemoo, Vlaams instituut voor het archief en Archiefpunt. In de beleidsperiode 2019-2023 wil dit netwerk van partners concrete stappen zetten om de meest dwingende tekortkomingen in de duurzame langetermijnbewaring van digitale collecties van privaatrechtelijke archieven weg te werken.

Deze focusdag was het afsluitevenement van fase 1 van het SCALA project. Met SCALA bouwde AIDA een systeem dat toelaat om born-digital privaatrechtelijke archieven te preserveren. De AIDA-partners stelden het SCALA project voor aan de sector. In het eerste dagdeel kwamen naast SCALA ook andere cases uit de erfgoedsector aan bod. In het tweede deel organiseerden we gesprekstafels zodat ideeën, ervaringen en noden uitgewisseld konden worden.

Meer info over AIDA.

Meer info over SCALA.

Het verslag over de focusdag lees je hier.

(c) meemoo

(c) meemoo

(c) meemoo

(c) meemoo