Terug naar Nieuws
Naar vorige pagina

Gepubliceerd op 26.01.2024

Teamuitbreiding bij Archiefpunt!

Deze twee nieuwe teamleden kijken ernaar uit om meer over zichzelf te delen:Marek Fenners - Archiefconsulent @Archiefpunt vzw

Mijn naam is Marek Fenners, en ik ben geboren en getogen in het prachtige Mechelen. Mijn academische reis bracht me eerst naar de Vrije Universiteit Brussel, waar ik mijn bachelor en master in Geschiedenis behaalde. Vervolgens verdiepte ik me in het vakgebied van de Manama archivistiek. Niet lang daarna ben ik de grenzen overgestoken voor een boeiende Erasmus Mundus Master in Global Studies.

Mijn liefde voor geschiedenis, erfgoed en archieven heeft altijd mijn drijfveer gevormd. Daarnaast koester ik een sterke wens om mensen te helpen en bij te staan bij het beheren en waarderen van hun erfgoed. Het delen van kennis en het ondersteunen van anderen in het begrijpen en bewaren van hun verleden is voor mij een bron van immense voldoening.

In mijn rol als archiefconsulent bij Archiefpunt vzw heb ik het voorrecht om vormingen te geven en advies te verlenen over archiefbeheer en archiefonderzoek. Het is mijn missie om anderen te enthousiasmeren en hen te begeleiden in het ontrafelen van de rijke geschiedenis die in hun archieven verborgen ligt.

Voor mij staat Archiefpunt vzw synoniem voor:

1. Expertise

2. Samenwerking

3. Toewijding

--

Eleonoor Verschuere - Erfgoedconsulent-Communicatie @Archiefpunt vzw

Mijn naam is Eleonoor Verschuere, en mijn passie voor cultuur is wat mij drijft. Als vrijwilliger bij de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring van Kortrijk (KGOKK) zet ik me in voor de waardering van mijn geboortestad. Mijn vrije tijd besteed ik verder aan het bezoeken van voorstellingen, musea en UNESCO-sites.

Mijn liefde voor erfgoedzorg kon ik vertalen in opleidingen. Zo volgde ik de opleiding master Conservatie-Restauratie wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, met een specialisatie in de implementatie van glaskunst. De gedachte dat objecten getuigen zijn van het verleden, maar niet kunnen spreken, deed mijn passie voor onderzoek alleen maar groeien.

Om mijn horizon te verbreden volgde ik dan de masteropleiding Culturele Studies aan de KU Leuven. Deze keuze gaf me diepgaande inzichten in (publieks-)beleid en management in de culturele sector.

Voor mij is Archiefpunt de ideale plek om mijn passie en kennis te bundelen. Als een dynamische organisatie die een brug slaat tussen verleden en heden, geloof ik sterk in hun missie om archieven en hun collecties toegankelijk te maken voor een breed en divers publiek. Ik ben ervan overtuigd dat archieven een cruciale rol spelen in het verrijken van gemeenschappen en het versterken van de identiteit. Dit betekenisvolle werk verdient naar mijn mening nog meer aandacht.

Archiefpunt vzw in drie kernwoorden volgens mij:

1. Toegankelijk

2. Innovatief

3. Verbindend