Terug naar Campagnes
Naar vorige pagina

Gepubliceerd op 04.03.2022

Bedrijfsarchieven

Bedrijfsarchieven zijn het geheugen van een onderneming. Prachtige oude foto’s, papier met bovenaan gestileerde briefhoofden, schetsen en plannen voor de eerste bedrijfsgebouwen, advertenties en affiches om een nieuw product aan te kondigen en nog zo veel meer.

Het zijn allemaal historische documenten die een stukje van het verhaal van het bedrijf vertellen en zo bijzonder waardevol zijn. Ze bepalen (o.a. via de communicatie) mee het imago en de identiteit van de onderneming.

Maar hoe gaan bedrijven om met dit historisch erfgoed? Welke bedrijfsarchieven worden nog bewaard en waar? Archiefbank wil er i.s.m. ETWIE en Rijksarchief in België voor zorgen dat zo weinig mogelijk verloren gaat voor volgende generaties. Zo registreert Archiefbank de informatie over de nog bewaarde bedrijfsarchieven in haar databank. Het erfgoed zelf blijft ter plaatse.

Heb je zelf weet van een interessante collectie of (bedrijfs)archief? Geef dan langs het aanmeldingsformulier de informatie hierover door.

Wens je meer informatie over de juiste bewaarwijze van erfgoed, dan helpen wij ook graag verder. Wie wenst, kan zelf zijn erfgoed in de kijker plaatsen. Contacteer ons via info@archiefpunt.be.

Meer lezen over bedrijfserfgoed? Neem een kijkje op de website www.bedrijfserfgoed.be of ontdek de brochure (uitgegeven door ETWIE i.s.m. Geheugen Collectief).

Artikels over bedrijfserfgoed